İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde uygulanan projeyle toplumda otizm farkındalığı oluşturmanın yanında, otizmli öğrencilere fırsat eşitliği sağlanması ve toplumun diğer bireyleriyle otizmli çocukların bütünleşmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında haftanın iki günü öğretmenleri eşliğinde Budaklar İlkokuluna giden otizmli öğrenciler akranlarıyla birlikte sınıf içi ve bahçede çeşitli eğitim ve sosyal etkinlikler gerçekleştirdiler.

Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş;  “İlimizde otistik çocuklarımıza yönelik gerek vermiş olduğumuz eğitim ve gerekse sosyalleşmeleri konusunda yapılan projeler onların toplumda var olmaları açısından büyük önem arz etmektedir. Özel çocuklarımızın ve onların özel anneleri için daha iyi hizmet verebilmek adına yoğun çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Projede emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Projenin tarafı olan OÇEM Müdürü Ahmet Göktaş da; “Uygulamış olduğumuz bu proje çocuklarımızın toplumsal yaşam becerileri kazanması ve iletişim becerilerinin gelişmesinde çok faydalı olmuştur. Önümüzdeki yıllarda devamlığın sağlanması çocuklarımızın gelişimi açısından oldukça yararlı olacaktır. Projede fedakarca çalışan müdür yardımcımız Yeşim Ber Şakar ve Rehber Öğretmenimiz Büşra Akbaş ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Projenin uygulandığı Budaklar İlkokulu Müdürü Kenan Ziya Kara ise, “Bu projenin başladığı günle bugün geldiğimiz noktada okulumuzun öğrencilerinin toplumumuzdaki dezavantajlı bireylere yaklaşımı olumlu anlamda çok gelişim göstermiştir. Böyle bir toplumsal projede yer almak bizler için onur vericidir” dedi.

‘Bütün Çocuklar Hep Birlikte El Ele’ projesinin final törenine katılan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay Alioğlu; “Görmüş olduğum bu güzel uygulama karşısında onur duymamak elde değil. Emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Sağıroğlu ise, “Özel gereksinimli çocuklarımızın topluma kazandırılması için okullarımızca bu yönde projelerin hazırlanması ve uygulanması çok önemlidir. Önümüzdeki yıllarda bu projelere diğer okullarımızı da katarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Projenin kapanış töreninde projenin mimarı öğretmen ve idarecilere teşekkür edilerek hediyeler sunuldu.