Uzaktan erişimle gerçekleştirilen Meclis toplantısına, Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Cem Gün ve Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Bünyamin Müftüoğlu ve Yılmaz Dünya SATSO Yönetim Kurulu Salonu’ndan iştirak ettiler.

Meclis Başkanı Talip Kuriş Başkanlığında yapılan Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin çoğunluğunun çevrimiçi katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri, dünya, ülke ve şehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak bilgi verdi.

Gün, OSB’lerde Covid-19 tarama testleri ile ilgili sürecin başladığını belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Odamız işbirliği ile firmalarımızın üretim kayıplarını ortadan kaldırmayı ve çalışanların sağlıklı bir ortamda çalışmalarını amaçlıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerimizde faaliyet gösteren firmaların talepleri doğrultusunda firmalarda çalışanlardan çalışma alanlarında kan örnekleri alınarak sağlık bakanlığı bünyesinde bir laboratuvarda covid-19 tarama testleri yapılacak. Çalışma kapsamında test merkezi işlemleri Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda ve SATSO organizasyonu ile işleyecek. Bu doğrultuda bugün itibariyle öncelikli olarak OSB’lerdeki firmalarımızdan talep toplanmaya başlıyor. Sakarya’da laboratuvar çalışmaları bu şekilde hız kazandı ve başlıyor. İlimize hayırlı olsun” dedi.