Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu arasında imzalanan protokole göre; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki huzurevi, kadın konukevi, çocuk evleri ve rehabilitasyon merkezlerindeki engelli, yaşlı, çocuk ve kadınlara yönelik olarak mesleki ve teknik kurslar açılacak, eğitimler verilecek.
 
Eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek işbirliği kapsamında düzenlenecek ortak çalışmalarla dezavantajlı bireylerin sosyal hayata adaptasyonlarının arttırılması amaçlanıyor.
 
İşbirliği belgesinin imza töreninde bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, hayatın her alanında var olan eğitim faaliyetlerinden tüm vatandaşlarımızı en üst düzeyde faydalandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak bir çalışma başlattıklarını belirterek, hedeflerinin kurum bünyesinden hizmet alan engelli, yaşlı, çocuk ve kadınlarla bunlara hizmet veren görevlilere hayatlarını kolaylaştıracak eğitimleri vermek olduğunu söyledi. Işıksu yürütücekleri çalışmada kendilerine destek veren tüm milli eğitim camiasına ise teşekkür etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da yaptığı değerlendirmede, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının bağlı olduğu milli eğitimin temel amacının, her yaştan insanımıza ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda hayat boyu eğitim vermek olduğunu ifade ederek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’yle yapacakları işbirliği çalışmasının her alanda devam edeceğini belirtti.