Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Ortadoğu’da Neler Oluyor’ konulu konferansa katılan Turan Kışlakçı, “Ortadoğu’nun yeni haritaları, topraklarının sahibi olan halklar tarafından çiziliyor” derken; Ahmet Yusuf, “Ortadoğu ülkelerinde yaşanan katliamların iki ana ekseni var. Hâk ve bâtıl. Tüm savaşlar, hâk ve bâtıl arasındaki mücadelenin ürünüdür” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Anadolu Ajansı Arapça Yayınlar Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı ve Araştırmacı – SETA Dış Politika Direktörlüğü Araştırma Asistanı Ahmet Yusuf’un konuşmacı olarak katıldığı ‘Ortadoğu’da Neler Oluyor’ konulu konferans, AKM’de gerçekleştirildi. Programa, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç’ın yanı sıra, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Büyükşehir ve SASKİ yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Suni haritaların bir önemi yok

Gerçekleştirilen konferans ile Sakaryalılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan AA Arapça Yayınlar Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı, “Yeni dönemde, kendi felsefesini ve projesini hayata geçiren bir Ortadoğu’dan söz ediyoruz. Yeni bir Ortadoğu doğuyor, bölgede büyük bir değişim yaşanıyor. Ortadoğu’da zamanın seyri bir başkadır, tüm gelişmeler bilindik zaman algılamasının dışında seyreder. Bugün, bölgenin dört bir yanında Müslüman kanı akıyor da olsa, insanlar diktatörlerden kurtuluyor, kurtulmak istiyor, direniyor. Bölgede süregelen analizlerin iki boyutu var. Birincisi, Osmanlı Devleti sonrası Batılı emperyalist güçler tarafından çizilen suni haritaların artık bir önemi kalmadı. Ortadoğu’nun yeni haritaları, topraklarının sahibi olan halklar tarafından çiziliyor. İkinci olarak ise eski statükocu yapının tasfiye edilmeye başladığını önemle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Biz, hak yolundayız

Ortadoğu halklarının kardeşlik ve kadim dostluk temelli ilişkiler içerisinde hareket etmeleri gerektiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Araştırmacı – SETA Dış Politika Direktörlüğü Araştırma Asistanı Ahmet Yusuf ise, “Ortadoğu ülkelerinde yaşanan katliamların iki ana ekseni var. Hâk ve bâtıl. Tüm savaşlar, hâk ve bâtıl arasındaki mücadelenin ürünüdür. İnsanların namaz kılarken öldürülmesi, dua ederken, demokratik hakkını kullanırken acımaksızın katledilmesi, hâk ve bâtıl arasındaki bu büyük mücadelenin bir tecellisidir. İnşallah, yeni bir medeniyet kurulacak, kuruluyor da. Biz, biliyor ve inanıyoruz ki, hak yolundayız. Maalesef Ortadoğu’da kan olmadan zafer gelemiyor. Mısır’da yaşanan büyük mesele, herkesin meselesidir ve herkesin meselesi olmalıdır. İnşallah bundan sonraki süreci hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Turan Kışlakçı ve Ahmet Yusuf’a teşekkür ederek, hediye takdim etti.