16.5 kilometrelik çelik isale hattı ile bin 236 metre yükseklikte yer alan kaynaklardan Akyazı’nın 5 mahallesine kaliteli ve bol içmesuyu ulaştıracaklarını belirten Dr. Rüstem Keleş; “Şehrimizin her köşesine kaliteli içmesuyu ulaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Altyapı hizmetlerinin yanı sıra inşa ettiğimiz HES’lerle de şehrimiz için önemli bir enerji potansiyeli ortaya çıkarıyoruz. Keremali İçmesuyu ve HES Projesi hem bölge halkının içmesuyu kalitesini dünya standartlarına taşıma açısından, hem de enerji üreterek şehrimize katkı sunma açısından çok değerli bir proje” diye konuştu.

'Örnek projeler'

Akyazı’nın önemli bir yatırımla buluştuğunun altını çizen Dr. Rüstem Keleş, “Akçay Barajı ve HES projesinin bir benzerini bu proje ile hayata geçiriyoruz. İnşası devam eden içmesuyu hattıyla Keremali Dağı’nın bin 236 metre yüksekliğinden temin edeceğimiz kaliteli içmesuyunun rakım nedeniyle ortaya çıkacak olan basıncından yararlanmak için hat üzerine bir elektrik türbini yerleştireceğiz. Böylece bölge halkımıza bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştırırken, bir yandan da enerji üreteceğiz. Şehrimiz için hayata geçirdiğimiz örnek projelerde odak noktamız vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

'500 metreküplük depo'

Dr. Rüstem Keleş, “Çelik isale hattındaki imalatta sona gelindi. 16.5 kilometrelik hattın 15.5 kilometrelik kısmı tamamlanmış durumda. Ekiplerimiz kalan 1 kilometrelik hatta çalışmalarını sürdürüyorlar. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 500 metreküp hacme sahip yüksek teknoloji ile donatılacak depoda betonarme imalatı tamamlanmak üzere. Keremali Dağı’ndan suların verileceği kaptajların yenileme çalışmaları başladı. Kısa süre içerisinde onlar da tamamlanacak. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından devreye alacağımız sistem ile Akyazı’nın Güzlek, Pazarköy, Harunusta, Hasanbey ve Alaağaç Mahallerine bol ve kaliteli içmesuyu ulaşacak. Ayrıca Akyazı merkezine de su verilecek. İçmesuyu projesi ile entegre olacak 1 megawattlık HES için ise proje çalışmaları tamamlanmak üzere” dedi.