Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Köylülerine 40 adet çekilebilir su tankı dağıtımı yapıldı.

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yapılan Orman yangınları ile Mücadele Amaçlı Su Tanklarının dağıtım törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Adnan Şimşiroğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, ilgili köy muhtarları ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü görevli ve çalışanları katıldı.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz törende yaptığı konuşmasında, “Orman Genel Müdürlüğümüzün temel görevi ülkemiz ormanlarının korunması, geliştirilmesi ve topluma çok yönlü faydalar sunacak şekilde işletilmesidir. Bu görev taşrada Bölge Müdürlükleri, İşletme Müdürlükleri ve İşletme Şeflikleri tarafından yerine getirilir. Arazi uygulamalarına yönelik çalışmalarda Orman İşletme Müdürlükleri ve Şefliklerinin ağırlığı önemlidir. Bu nedenle özellikle İşletme Müdürlükleri ve bunlara bağlı Şefliklerimizin çalışmalarında bilgi, tecrübenin yanında Köy Muhtarlıklarıyla birlikte çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Bölge Müdürlüğümüzde son on yıllık ortalamalara göre yılda çıkan 59 adet yangında ortalama olarak 158 Ha. Ormanlık alan zarar görmekte iken, 107 adet yangında ortalama olarak 53 Ha. ziraat alanı zarar görmektedir. Ancak çalışmalar göstermektedir ki halkın geniş katılımı olmayan hiçbir faaliyet neticesini çabuk vermemektedir. Bu nedenle Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2011 yılında 20 köyümüze Çekilebilir Su tankı dağıtmıştık. Su tankerlerinin uygulamadaki faydalarını gördükten sonra yine bu yıl 40 adet Çekilebilir Su tankı dağıtıyoruz. 2013 yılı içinde de 40 adet Çekilebilir Su tankını planlanmış bulunmaktayız. Nihayetinde Köylerimizde 100 adet Çekilebilir Su tankını hedeflemekteyiz. Çekilebilir su tanklarımızda; Karayolları Trafik kanununa uygun olarak ışıklandırma, fren, park donanımı mevcuttur. 2,5 ton su kapasitesine sahiptir. İki adet tabancasıyla su çıkışı yapmaktadır. Pompa sistemi başka su kaynağından aldığı suyu kullanma özelliğine sahiptir. Hareket halindeyken geçtiği zemini ıslatma özelliğine sahiptir. Unutmayın ki Orman veya Ziraat yangınlarında erken müdahale can ve mal kaybını en aza indirmektedir. Bu nedenle Muhtarlarımıza yangın sezonundaki işbirliklerinden dolayı şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Konuşmasında, “Yangın olumsuz yönden çok etkilerini gördüğümüz tahrip edici bir afettir. Bunu önlemeye yönelik alınacak tedbirlerin hepsi değerli kıymetli bu yönüyle emniyetimizin jandarmamızın üzerindeki yükü de hafifletir, korunması muhafaza edilmesi gereken bitkileri, hayvanları ve diğer varlıkları insanı koruyan bir faaliyet olarak çok değerlidir. Köylerimize köylülerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah en güzel şekilde değerlendirirler kullanırlar ve zararlarından, ziyanından da yangınların kurtulmuş olurlar, hayırlı olsun temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ile birlikte Bölge Müdürlüğü bahçesinde bulunan sosyal tesisleri gezerek makamında bir müddet sohbet ederek Bölge Müdürlüğünden ayrıldı.