İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen programa; Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Yalçın, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adil Şencan, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Vedat Tezbiten ve şube müdürleri, Yenigün Mahallesi Muhtarı Nevzat Berber, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, ‘Ormanın Faydaları ve Ağaç Sevgisi’ konulu yarışmada dereceye giren şiirlerin okunması, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Yenigün Ortaokulu Müdürü Tayfun Yılmaz ve öğretmenlerin örnek evsahipliği yaptığı Orman Haftası Kutlama Programının final bölümünde, protokol üyeleri tarafından okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi.

Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Çark Caddesi’nde Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından yürüyüş etkinliği düzenlendi. Atatürk İlkokulu minik öğrencileri ellerinde ormanın önemini anlatan dövizlerle birlikte Çark Caddesi başından Atatürk Bulvarı’na kadar yürüyüş yaptılar. Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ve yetkililerin de katıldığı yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yürüyüş sonunda Atatürk Bulvarı’nda Orman Bölge Müdürlüğüne ait kamyondan öğrencilere ve vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.