Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, 2014 yılı seçimlerinden sonra Büyükşehir Yasası kapsamında ORKÖY’den mahalleye dönen mahalle muhtarları ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya Adapazarı’nın kuzey ve doğusundan temsilen gelen Demirbey, Yeşilyurt, Karadavutlu, Aşırlar, Örentepe, Karadere, Hacılar, Budaklar, Kavaklıorman ve Çaltıcak mahalle muhtarları katıldı.

Şehirde güzel bir uyum yakalandığını ve Adapazarı Belediyesi’nin mahallelere güzel çalışmalar yaptığını belirten Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “2014 yılında Büyükşehir yasası kapsamında ORKÖY’den mahalle statüsüne geçen 26 mahalle muhtarımızı temsilen Adapazarı’nın kuzeyi ve doğusunda bulunan mahalle muhtarlarımızla toplandık. Adapazarı Belediyesi 2014 seçimlerin hemen akabinde 1,5 yıl içinde 26 ORKÖY’ün içinde bulunduğu mahallelerde büyük bir asfalt çalışması yaparak, Türkiye’de en kısa sürede ORKÖY’den mahalleye dönüşen yerlerde asfalt çalışmasını tamamlayan ilçelerden biri oldu. Adapazarı Belediyesi ORKÖY’den dönen 26 mahallede 67 kilometre sıcak asfalt, 37 kilometre stabilize yol ve 12 kilometre tarla yollarına bakım yaparak hizmete sundu.”dedi.

Muhtarlık binaları

Tüm köy konaklarının tadilatının yapıldığını kaydeden Erdem, “Belediyemiz bir taraftan da muhtarlık binası olmayan mahallelerde muhtarlık binaları yaptı. Mevcut mahallelerde ne varsa yeni mahallelerde de olması yönünde çalışmalarına devam eden Adapazarı Belediyesi ORKÖY’den mahalleye dönüşen yerlerde 19 çocuk parkı, 16 spor parkı, 10 futbol sahası ve 5 basketbol sahası yaparak çocuklarımızın hizmetine sundu” dedi.

Yeşilyurt ve Örentepe

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Turan Dursun, mahallelerinde asfaltsız yol kalmadığını belirterek, belediyenin mahallelerinde çocuklara yönelik futbol sahası, çocuk parkı ve yetişkinlere yönelik spor parkı yaparak hizmete sunduğunu söyledi.2014 yılında muhtar seçildiğini  kaydeden Örentepe Mahalle Muhtarı Faruk Kartal, “Adapazarı Belediyesinden muhtarlık binası, voleybol ve basketbol sahası, asfalt çalışması, çocuk parkı,köy konağına bakım çalışması, kanal açma çalışması ve tarla yollarına bakım çalışmalarını talep ettik. Tüm taleplerimiz belediyemiz tarafından yerine getirildi. Yapılan çalışmalardan dolayı Adapazarı Belediye başkanımız Süleyman Dişli ve ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.

Kavaklıorman

Mahallelerinde asfaltsız yol kalmadığını belirten Kavaklıorman Mahalle Muhtarı Selami Avcı, “ORKÖY’den mahalle statüsüne geçtikten sonra Adapazarı Belediyesi’nden mahallemizde bulunan kullanılmamakta olan binanın tadilat ve onarımı yapılarak mahallemizin hizmetine sunuldu. Yollarımız sıcak asfaltla tozdan çamurdan kurtuldu. Mahallemizde muhtarlık binası yoktu. Bu eksiğimiz tamamlanarak mahalle halkımızın kolayca ulaşabileceği alana muhtarlık binası yapıldı. Mahallemizde çevre genel temizlikleri aksatılmadan yapılırken haftada 2 gün çöplerimiz toplanıyor. Çocuklarımızın gönüllerince eğlendiği park yapılarak, tarla yollarının bakımı da tamamlandı. Yapılan çalışmalardan dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çiftçiye kolay ulaşım

Sakarya’nın en kuzeyindeki mahalle olan Karadavutlu Mahalle Muhtarı Harun Ölmez, “2009 yılında mahalle muhtarı seçildim. ORKÖY olduğumuz dönemde mahallemize hizmet getirirken zorlanıyorduk. Mahalle statüsüne geçtikten sonra belediyemiz tarafından mahallemize futbol sahası, çocuk parkı ve fitness sahası yapılarak mahallemizin hizmetine sunuldu. Mahallemizin içi tamamen sıcak asfalt atıldı. 30 yıldır tapu kadastroda var olup yolları açılmamış olan tarla yollarımız açılarak çiftçilikle uğraşan vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Yapılan bu denli güzel çalışmalardan dolayı başkanımız Sayın Süleyman Dişli ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Aşırlar ve Hacılar

Ülkenin 10 yıl öncesini hatırladıklarını kaydeden Aşırlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Açıkgöz, “Bu ülke en ufak yağmur yağdığı zaman yolların bozulduğu günleri gördü. Şimdi köy yollarımızda da şehir merkezinde kullanılan asfalt malzemesi kullanılıyor. Çöplerin toplanmadığı günlerden şimdi köylerde bile çöplerin toplandığı günleri yaşıyoruz. Daha önce boş arazilerde taş, toprak ve diken içinde top oynuyorduk. Şimdi çocuklarımız belediyemiz tarafından mahallemize yapılan futbol sahasında gönüllerince eğleniyor. Başta Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi. Hacılar Mahallesi Muhtarı Remzi Keleş ise mahallerinde çocuk parkı, minyatür saha ve sıcak asfalt  yapılarak mahallemizin havası değişti” şeklinde konuştu.

Budaklar ve Karadere

Nüfus olarak kalabalık bir mahalle olduklarını belirten Budaklar Mahalle Muhtarı Cemalettin Başkanat, “Mahallemizde futbol, basketbol, çocuk parkı ve yetişkin spor parkı aynı alanda yapıldı. Mahallemize yapılan bu denli güzel sosyal alanlardan dolayı teşekkür ederim. Bu sosyal alanda genç, çocuk, yetişkin herkese göre bir hizmet var” dedi. Karadere Mahalle muhtarı Enver Tekin de, Köy konağı ve mahalle yollarının kısa bir sürede yapıldığını ifade ederek, ayrıca mahallelerinde yapılan  basketbol, voleybol, çocuk parkı ve spor parkı için Başkan Dişli’ye teşekkür etti.

Mahalle genel temizlikleri

Demirbey Mahalle Muhtarı Halim Tatar ise Adapazarı Belediyesi’nin ORKÖY’den mahalle statüsüne dönen mahallelerde yol çalışmaları ve sosyal alan çalışmalarında başarılı olduğunu belirterek, “Çöp toplama ve mahalle aralarının araçlarla temizlenmesinden çok memnunuz. Mahallelerimizde ikamet edenlerin büyük kısmı tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Adapazarı Belediyesi’nin Ozanlar Mahallesi’nde bulunan kapalı pazaryeri alanında cumartesi günleri kendi ürettiğimiz ürünleri sattığımız pazar kurulduğundan dolayı çok teşekkür ederiz. Belediyemiz mahallerimize çok güzel çalışmalar yaptı ve daha çok güzel projelere imza atacağına inanıyoruz” diye konuştu. Çaltıcak Mahalle Muhtarı Musa Boyacıoğlu, mahallerinde yapılan sıcak asfalt çalışması, köy yolları ve basketbol sahası ile sağlık ocağı ve köy konağı için Başkan Dişli’ye teşekkür etti.

Başkan Dişli’den kutlama

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile yaptığı yazılı açıklamada, “Köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

2015 yılında Resmi gazetede yayınlanan genelgeyle 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edildiğini ifade eden Başkan Dişli, “ Halk ile devlet arasında köprü görevi görerek, yaptığımız her hizmette en büyük destekçimiz olan muhtarlarımızın bu özel günlerini kutluyorum. Muhtarlık kurumlarımız devlet yönetiminin temel yapı taşıdır. Mahallelerde bizim ulaşamadığımız en uç köşelere ulaşabilen, devletin kılcal damarlarıdır. Devletin adeta gören gözü, tutan elidir. Milletimiz adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. 19 Ekim Muhtarlar Günü, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde atılan önemli bir demokrasi adımıdır. Bu önemli tarih, devletin millete bakışıdır. Vatandaşlarımıza uzanan şefkat elidir. Bu vesileyle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, kendilerine her daim başarılı hizmetler yapmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.