Programa Konuşmacı olarak katılan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, Sakarya Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki Güncel Meseleler Toplantısı’nda Sakarya’da genelinde görev yapan ilçe müftüleri, vaizler, uzmanlar ile doktora ve yüksek lisans eğitimi yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri bir araya geldi.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Vekili Nejdet Arman’ın açılış konuşmasıyla başlayan Programda, Prof. Dr. Orhan Çeker Hoca, salonda hazır bulunan davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Sunumun ardından ise programda soru - cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde, Sakarya genelinde görev yapan davetlilerin sordukları sorulara Prof. Dr. Orhan Çeker Hoca’nın verdiği aydınlatıcı bilgiler ve net cevaplar dikkat çekti.
Ayrıca aynı gün gençleri şehirlerin kalbi olan camilerde buluşturmak ve bu konuda toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Kampüs Gençlik Buluşması programında Prof. Dr. Orhan Çeker, Sakarya Üniversitesi Camii’nin tamamını dolduran üniversiteli gençlerle buluştu. Farklı bir atmosferde geçen programda gençler Hoca’yı ilgiyle dinlediler.