Emekliler için müjdeli haber geldi. Daha önce emekliler için ödenen bayram ikramiyesi ile ilgili erken ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Dün de emekli ikramiyesi için net tarihler belli oldu. Emekli maaşı yanında yılda iki kez ödenen ikramiyelerin ilki olan Ramazan Bayramı ikramiyesi bu yıl 7-11 Nisan tarihleri arasında ödenecek.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında öne çekilen bayram ikramiyeleri hakkında bilgilendirmede bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adapazarı Şube Başkanı Orhan Büyü, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbir paketi kapsamında milyonlarca emeklimizin bayram ikramiyeleri öne çekildi. Bu kapsamda da bayram ikramiyeleri 7-11 Nisan tarihlerinde ödenecek. SSK'lılar 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur'lular ve Emekliler Sandığı emeklileri de 11 Nisan'da bayram ikramiyesi alacak" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un ödeme takviminin ayrıntıları hakkında da bilgileri aktaran Büyü, "SSK'lı olanlar tahsis numarasına göre son rakamı 17-18-19 olanlar 7 Nisan, 20-21-22 olanlar 8 Nisan; 23-24 olanlar için 9 Nisan, 25-26 olanlar için 10 Nisan'da bayram ikramiyesi alacak. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındakiler 11 Nisan'da ödenecek" dedi.