Şehirdeki huzur ve güveni sağlamak amacıyla suç ve suçlulara gözaçtırmayan Sakarya polisi, operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Haziran ayında da çok sayıda operasyon yapan ekipler, şok uygulamalarla da aranan şahısları kıskıvrak yakaladı.
Emniyetten yapılan açıklamada, Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonlarda, 48 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet ruhsatsız tüfek, 23 adet kurusıkı tabanca, 275 adet değişik çap ve markalarda fişek ile çalıntı olduğu tespit edilen  8 motosiklet-bisiklet, ekobis ve otomobil ele geçirildi. 
Düzensiz göçmenle mücadele kapsamında , farklı uyruklarda 14 yabancı uyruklu şahıs yakalanarak, Sınır dışı edilirken, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından Haziran ayı içerisinde kayıp olarak aranan 16 çocuk bulunarak ailelerine teslim edildi.
Fuhuşla mücadele kapsamında Haziran ayı içerisinde, 7 kişiye fuhuştan işlem yapılırken, 2 ikamet ise mühürlendi. Operasyonlarda ayrıca; 2 bin 12 şahıs yakalandı, 78 şahıs tutuklandı.   
 Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince Haziran ayında uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik de çok sayıda çalışma yapıldı. 49 olayda 77 şahıs yakalanırken, 34 şahsa uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, 28 şahsa uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapıldı.
Ayrıca bu şahıslardan; 9 adet captagon, 914 adet extacy, 4 kilo 569,54 gr bonzai, 513,75 gr esrar, 48,02 gr metamfetamin, 50 adet kırmızı-yeşil reçeteli ilaç, 19 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Ayrıca yapılan ev, araç, iş yeri ve üst aramalarında elde edilen 2 adet tüfek, 6 adet tabanca, 87 adet fişek, 2 adet hassas teraziye de el konuldu. Yapılan çalışmalarda 10 kişi tutuklanırken, 14 şahsa ise adli kontrol cezası verildi.