Peugeot Ekin Oto Dörtyol mevkiindeki showroomda davetlilere verilen kokteyl ile açılış töreni düzenlendi. Sakarya protokolünün yoğun ilgi gösterdiği program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

“İlimizi seviyoruz”

Açılış konuşmasını şirketin yönetim kurulu başkanı Orhan Ekici yaptı. Ekici,28 yıl önce Opel marka temsilciliği için yaşadığım heyecanın bir benzerini şimdi Peugeot markası ile yaşıyoruz. Bugüne kadar sürdürmeye çalıştığımız kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmetlerimiz bugünden sonra da devam edecektir. Ekin oto olarak işimizi, ilimizi çok seviyoruz. Bu düşünce ile ilimizde yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Çoklu markaya  geçiş sürecinde mevcut tesisimizin yenilenmesinde bizlere her zaman destek olan Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, Bayi Geliştirme Müdürü Uğur Ercan ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugünlere gelmemize destek olan tüm aile fertlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

“Cesaretle ilerliyoruz”

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç da yaptığı konuşmada, “İdeal hedefler güçlü bir bayi ile oluyor. Özelikle ve gururla altını çizmek isterim ki birçok markanın küçülmeyi hedeflediği, karamsar planlar yaptığı bir dönemde biz mevcut koşularda yeni yatırımlar yapma cesareti ve isteğimizi koruyoruz. Güçlenerek büyüyen Peugeot ailesine, Ekin Oto gibi çok değerli iş ortağını katmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu güzel yatırım için Orhan Ekici, Yiğit Ekici ve Atilla Ekici’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fidan dağıtıldı

Yapılan konuşmaların ardından protokol açılış kurdelasını kesti ve davetlilere çam fidanı dağıtıldı.

Ekin Oto’nun serüveni

Gerçekleşen programda Ekici ailesinin ebediyete intikal eden büyükyeri Fikri ve Sedat Ekici de unutlmadı. 1964 yılında yedek parça ticaretiyle otomotiv sektörüne giren Ekici ailesi, 1991 yılına kadar çeşitli markaların il temsilciliğini yaptı. 1991 yılından günümüze 28 yıldır Ekin Oto olarak Opel marka araçların satış ve servis hizmetini sürdüren firma, yeni tasarımı ve teknolojinin yeni adresi olarak bünyesine Peugeot otomobil markasını da katarak büyümesini sürdürdü.