Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda kurum içi personeline yönelik eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Bülent Odabaş tarafından kurum bünyesinde staj yapan 92 öğrenciye temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. 4 saat süren eğitimde çalışanların karşı karşıya bulundukları riskler, bu risklere karşı alınması gereken güvenlik tedbirleri, meslek hastalıkları ve alınması gereken sağlık tedbirleri konularında gerekli bilgiler paylaşıldı.

Yüce’den başarı temennisi

Eğitimi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, stajyer öğrencilerin aldıkları iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin önemine dikkat çekerken kurum bünyesinde aldıkları staj eğitimlerinin ilerideki iş hayatlarında önemli bir referans olacağını ifade ederek başarı dileklerini paylaştı.

İş Sağlığı ve Güvenliği

Stajyerlere yönelik eğitimi sunan İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Bülent Odabaş ise “İş güvenliğinin amacı, yapılan işler sırasında kaza yaşanma ihtimalini en aza indirmek, çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek ve meslek hastalığı oluşturabilecek işlerde önlemler almaktır. Bu konuda kurum bünyesinde staj yapan 92 öğrencimize çalışanların karşı karşıya bulundukları riskler, bu risklere karşı alınması gereken güvenlik tedbirleri, meslek hastalıkları ve alınması gereken sağlık tedbirleri konularında gerekli eğitimleri gerçekleştirdik” dedi.