Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen toplantıda 2014 yılı değerlendirilirken, 2015 yılı hedefleri de masaya yatırıldı. Ataması gerçekleşen yeni başhekimlerin de hazır bulunduğu toplantı 3 saat sürdü.

“Ekip ruhuyla”

Genel Sekreter Sağlam, önemli bir kamu hizmeti veren hastanelerin başta hasta memnuniyeti olmak üzere, sağlık personeli memnuniyetini güçlendirerek hizmet vermesi gerektiğini vurguladı. Sağlam, “2015 yılı çok önemli çalışmaları hayata geçireceğimiz bir yıl olacak. 2014 yılında başlattığımız birçok çalışmaya ek olarak, şehir merkezinde ve ilçelerde yapımı süren hastanelerimizin hizmete açılmasıyla birlikte sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımıza daha verimli bir hizmet sunma fırsatı bulacak” dedi.

seah_toplanti2.jpg

Sağlam, personel ve hasta memnuniyetini daha da arttırmak için çalışacaklarını söyleyerek, “Kapımız, telefonlarımız 24 saat açık, iyi bir iletişim ve istişare ortamı oluşturarak en verimli çalışmayı sergileyeceğiz. Bizler ekip ruhuyla hareket ederek olası aksaklıkları gidermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda denetimlere de ağırlık vereceğiz. Sağlık personelimizin fedakarca çalıştığını biliyoruz; ancak herhangi bir günde ve herhangi bir saatte bu denetlemelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Hastanelerimizdeki çalışmalarda herhangi bir aksaklık olup olmadığını varsa da düzeltilmesi için çalışılacağını tüm arkadaşlarımın bilmesini isterim” diye konuştu.

Yeni başhekimler

Genel Sekreter Hasan Sağlam, yeni görevlendirilen 6 başhekime de hayırlı olsun dileklerini ifade ettiği konuşmasında, fikir alış verişine vurgu yaparak yeni yapılanmayla birlikte alınan ortak kararları hızla hayata geçireceklerini belirtti. Sözleşmesi imzalanan yeni başhekimler ise şöyle; Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Celalettin Akyol, Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Tepeçınar, Ferizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Yasemin Yılmaz, Geyve Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Semih Songür, Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Adil Murat Akgül, Pamukova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şafak Beşler.

seah_toplanti3.jpg

Hasta ziyareti

Genel Sekreter Sağlam, toplantının ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde de bulundu. Tadilat çalışmalarının sürdüğü yoğun bakım odaları hakkında bilgi alan Sağlam, daha sonra da çalışmaların tamamlandığı Acil Servis’i de ziyaret etti. Hasta ve hasta yakınlarıyla da yakından ilgilenen Sağlam, bir süre sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı.