Akyazıda 28 Şubat tarihinde geçirdiği motosiklet kazası sonucu engelli olan Murat Çimen'i eşinin terk etmesinin ardından Çimen, Bursa'da annesiyle yaşamaya başladı. Tedavisi yarım kalan Çimen ve annesi Akyazı Kaymakamlığı tarafından Akyazı'ya geri getirildi. Çimen'in eşinin ardından anneside bir süre sonra ikinci evliliği olan eşinin yanına dönerek talihsiz adamı kaderine terk etti. Talihsiz adama komşuları Abdul Cabbar Tüzün ve eşi sahip çıkarken, "Kaza sonrası Murat Çimen'i önce eşi daha sonra da annesi terk etti. Üç gündür balkonda soğuk havalarda yatıyordu. Vücudunda yaralar oluşmuştu. Elimizden geldiği ölçüde yardımcı olduk" dedi.

Durumun Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'a bildirilmesinin ardından Akyazı Belediyesi talihsiz adam için seferber oldu. Başkan Akcan hemen Akyazı İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı'ya telefonla görüşerek kendi ihtiyaçlarını görmekte zorlanan Murat Çimen'in acil olarak bakıma alınması gerektiğini belirtti. Murat Çimen, polis eşliğinde Akyazı Belediyesi'ne ait hasta nakil aracıyla Arifiye Yetişkin Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edildi.

Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Mutlu Işıksu'ya da telefonla ulaşan Başkan Akcan, rehabilitasyon merkezine sevk edilen Çimen'in durumu hakkında kısa bir bilgi verdi. İl Müdürü Işıksu ise duyarlılıkları sebebiyle Akyazı Belediyesi ve Akyazı Kaymakamlığına teşekkür ederken yapılması gerekenlerin eksiksiz olarak yapılacağını ifade etti. /AkyaziHaber.com