Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Sivil Toplum Kuruluşları’nın öncülüğünde başlatılan “Okullar Hayat Olsun” projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamında, Sakarya’daki okullarda yapılan çalışmaların ele alındığı “Okullar Hayat Olsun Projesi İl Değerlendirme Toplantısı”, Resmi Daireler Kampüsü Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Sakarya’nın da aralarında bulunduğu 10 ilde proje koordinatörlüğünü yürüten Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri Fazıl Karademirtok ve Venhar Şahin’in de katıldığı toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Ünal başkanlık yaptı. Toplantıya, ilçe milli eğitim müdürleri, belediyelerden ve orman bölge müdürlüğünden yetkililer ile projede yer alan okul müdürleri katıldı.

Okulların eğitimöğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak halkın hizmetine açılmasının, okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun şekilde peyzaj ve tasarımları yapılarak ağaçlandırılması ve çevre düzenlemesinin yapılmasının amaçlandığı projeye, Sakarya’da 328 okul katılıyor.

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Sakarya’da projeye dahil olan 328 okulda; 1606 derslik, 114 kütüphane, 27 çok amaçlı salon, 17 spor salonu, 114 Bilgisayar Teknolojileri sınıfı ve 157 okul bahçesinin halkın kullanımına açıldığı belirtilirken,  111 okul bahçesinde ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı, Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan 114 kurstan 2808 vatandaşın yararlandığı ifade edildi. Proje kapsamında peyzaj projesi onaylanan okul sayının 55, peyzaj düzenlemesi yapılan okul sayısının ise 29 olduğunun belirtildiği toplantıda, proje çalışmalarının yoğun olarak devam edeceği kaydedildi.

İl Değerlendirme Toplantısına katılan projeden sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri Fazıl Demirtok ve Venhar Şahin, projenin Sakarya’da başarıyla uygulanmasından büyük memnunluk duyduklarını ifade ederek, önümüzdeki dönemde okulların imkanlarının çevre halkıyla daha fazla bütünleşeceğine inandıklarını söylediler. MEB Proje Koordinatörleri Karademirtok ve Şahin, okul yöneticilerinin toplantıda dile getirdiği, projenin uygulanması sırasında yaşanan sorunların çözümü için bakanlık nezdinde çaba göstereceklerini belirttiler.

Okullar: “Hayatboyu Öğrenme Merkezi”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in büyük önem verdiği projeyle, okulların sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresindeki mekânlarda yaşayan mahalleli yetişkinlere de hizmet vermesi amaçlanıyor. Okulların, çevresindeki toplumla bütünleşen “Öğrenme Merkezleri, Açık Okul” haline gelmesi, öğrenciler ve yetişkinler için birer “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan Güvenli Alanlar” olması hedefleniyor.