Taraklı, Pamukova ve Geyve ilçelerindeki okul temsilcilerinin ardından Akyazı ve Hendek okul temsilcilerine kazanımlar, sendikal temsil ve teşkilat kültürü eğitimleri verildi. Sendikal Eğitimlerin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Murat Mengen teşkilat eğitiminin önemine dikkat çekerek, "İşimize, içimize ve dışımıza yolculuğun her bir aşamasında mesafe kat ederek yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Bu kapsamda planladığımız teşkilat eğitimlerimiz kademe kademe ilerleyerek devam ediyor. Sakarya’da Eğitim-Bir-Sen olarak daha nitelikli bir sendikacılığın icra edilmesi, sendikal bilincin artması için teşkilat eğitimlerimize başladık. Okul temsilcileri için gerçekleştirdiğimiz Sendika Formatörlüğü Eğitim Programı hizmet sendikacılığımızı alanda daha diri tutacaktır” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Kültürü Eğitim Formatörü Fuat Özgen ise, teşkilatçının sözlüğünde mazeret, şikayet ve vazgeçme sözcüklerinin asla olmayacağını, okul temsilcisinin sendikanın misyon ve vizyonunu çok iyi bilmesi gerektiğini, organize örgütlü güç olmanın önemini ifade etti.
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkan Yardımcısı ve Sendikal Temsil Eğitim Formatörü Adem Arslan ise konuşmasında, okul temsilcisine düşen en önemli görevler işyerinde sendikayı güçlü hale getirmek, aidatlara sahip çıkmak, sendika yayınlarının takip etmek, üyelerini eylem ve etkinliklere davet etmek, duyuru panolarını etkin kullanmak ve toplu Sözleşme süreçlerini takip etmek olduğunu ifade etti.
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkan Yardımcısı ve Kazanımlar Eğitim Formatörü Ali Akıllı; "Sendika ortak hak ve menfaatleri korumak, artırmak ve geliştirmek için vardır. Kazanan, kazandıran sendikacılık yetmez, kazanılanları-korunanları anlatan ve aktaran sendikacılık ve sendikacılar gerekir. Masada kazanım elde etmek kadar, sahada da kazanımları rakiplere gasp ettirmemek gerekiyor" dedi.