Sakarya Trafik Denetleme Eğitim Büro Amirliğinden Polis Memuru Murat Ünal tarafından Şehit Erol Olçak Lisesi konferans salonunda Mithatpaşa Anadolu Lisesi, Aydın Gürdamar Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Bahçelievler Gazi İlkokulu ve Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’nde gönüllü öğrenci, öğretmen ve velilere teorik ve uygulamalı “Okul Geçit Görevlileri” eğitimi verildi. Eğitim sonunda Okul Geçit Görevlileri yazılı sınava tabi tutuldu.

Uygulamalı olarak yapılan eğitimde öğrencilerin öncelikle kendi güvenliklerini almalarının önemi ve nasıl alacakları, okul geçidi kıyafetinin önemi ve araç gereçleri nasıl kullanacakları, araçları nasıl durdurmaları gerektiği, görevli olduğu okul geçidinde kendilerinin talimatları olmadan öğrencilerin ve sürücülerin hareket etmemeleri gerektiği, öğrencilerin karşıdan karşıya nasıl güvenli bir şekilde geçilebileceği anlatıldı.

Uygulamalı eğitimlerin verildiği Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Müdürü Fikret Güneş eğitimler sonunda yaptığı değerlendirmede; “Öncelikle gönüllü olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın günlük yaşamlarının büyük bir bölümü eğitim kurumlarında geçmekte ve okul emniyeti çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması bakımından ayrı bir önem ve önceliğe sahip bulunmaktadır. Okul Geçit Görevlilerimiz sayesinde öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerinin kolay ve güvenli hale getirilmesi ve öğrencilerde trafik bilinci oluşturularak kurallara uymalarının sağlanması amaçlanmıştır. Eğitimleri veren Polis Memuru Murat Ünal’a, projeye destek veren İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.