Adapazarı İHL müdürü Ömer Bayraktaroğlu, kızdığı bir öğrencisinin yakınlarına “Müdür beni dövdü” demesi üzerine, öğrencinin amcası tarafından makamında darp edilmişti. Darp raporu alan Müdür Bayraktaroğlu, ayrıca veliden de şikayetçi oldu.

“Gerekli önlemler alınsın”
Yaşanan olay üzerine Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi üyeleri ile bazı STK temsilcilerinin katılımı ile basın açıklaması yapıldı. Eğitim Bir Sen Adapazarı İlçe Başkanı Özer Orhan, olayı protesto ettiklerini belirterek, “Okul müdürümüz Ömer Bayraktaroğlu, makam odasında öğrenci yakınının saldırısına uğramış ve darp edilmiştir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bugün burada okul müdürümüze karşı yapılan saldırının, şiddetten beslenenlerin yanına kar kalmayacağını haykırmak için toplandık. Öğretmene saldıranlar bilmelidir ki, onlar sadece eğitimi yaralamakla kalmıyor geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak aynı zamanda birime ve ülkenin geleceğine saldırma anlamını taşımaktadır. Bu olaylar bize göstermiştir ki, gerekli önlemler alınmadığı takdirde eğitim çalışanlarına yönelik bu tarz saldırılar ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, eğitim çalışanlarının sesine kulak versin. Eğitim sisteminin felsefesi değiştirilsin, eğitimciyi itibarsızlaştırılmaya son verilsin” ifadelerini kullandı.


“Asıl veli hapishaneden arayarak tehdit etti”
Yaşanan darp olayıyla ilgili konuşan Okul Müdürü Ömer Bayraktaroğlu ise, “Olaydan sonra hastaneye darp raporu aldım ve polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Ayrıca asıl veli cezaevinde. Birkaç kez hapishaneden arayarak tehdit etti. Onun için de Cumhuriyet Savcılığına ayrıca bir yazı ile şikayette bulunacağız. Çocuğun velisiyim, amcasıyım diyerek odama geldi. Bana hiçbir şey sormadan, 10-15 saniye içerisinde yerimden kalkmama bile müsaade etmeden kafa attı ve odadan çıktı. Olay, birkaç dakika içinde yaşandı. Gerekli işlemleri yaptık, süreç devam ediyor” diye konuştu. / İHA