Orhangazi Kültür Merkezi’nde yapılan 6.Olağan Genel Kongreye, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, Kocaeli Şube Başkanı Sadican Aygen, Bilecik İl Başkanı Güray Karamankaya, Sivas Bembir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Hizmet-İş Şube Başkanı ve HAK-İŞ İl Temsilcisi Mesut Gökdemir, Bayındır Memur-Sen Başkanı Mustafa Avcı,  Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Sönmez, Diyanet-Sen Şube Başkanı Nihat Meraklı, Büro Memur-Sen Başkan Yardımcısı Gürsel Gül, Memur-Sen eski İl Başkanı Yusuf İlker Şahin ile  Bem-Bir Sen delege ve üyeleri katıldı.

106 oyla yeniden başkan

BEM-BİR-SEN kongresinde 2 aday yarıştı.  133 oyun kullanıldığı kongrede mevcut Başkan Ahmet Öksüzali 106 oyla yeniden başkanlığa seçilirken,  ikinci aday Mustafa Ertek 26 oy aldı. BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, kısa bir konuşma yaparak,16 yıldır Memur-Sen başkanlığı yaptığını bundan sonraki seçimlerde artık aday olmayacağını ifade ederek veda etti.  Kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunan Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Aydın, Başkan Ahmet Öksüzali’nin her gün bir ilçede olduğunu ve üyelerinin hakkını korumak amacıyla büyük mücadele verdiğini söyledi.

“Gücümüzü sizden alarak büyüyoruz”

Kongre öncesi konuşma yapan Başkan Ahmet Öksüzali, “Büyük Türkiye diye yola çıktığımız bu yolda istiyoruz ve diliyoruz ki, kongremiz yeni başlangıçlara yeni umutlara ve güvenli yarınlara vesile olsun. Değerli delegelerimiz mutlaka eksiklerimiz ve hatalarımız vardır. Hiçbir zaman ideolojik bir sendikacılık yapmadık. Yapmıyoruz. Yapmayacağız. Biz başlangıçtan daima hak dedik, ekmek dedik, alın teri dedik. Bu günden sonra aynı şekilde demeye  devam edeceğiz.Bu güne kadar kamu çalışanlarının yararına olmayan hiç bir zeminde bulunmadık. Emin olun ki; bundan sonra da bulunmayacağız. Bizim yanımızda, önümüzde, arkamızda kamu çalışanları var, siz varsınız. Gücümüzü emekten yana sizlerden alıyoruz.”dedi.

“Milliyiz, yerliyiz”

Sendikacılık anlayışlarının sadece kamu çalışanlarını kazandırmakla yetinen bir bencilliği ret ettiğini kaydeden Özksüzali, “ Biz istiyoruz ki; kamu çalışanları ile birlikte milletimiz de kazansın, ülkemiz de kazansın. Bu bilinçle geçmişimizi nereden gelip nereye gittiğimizi unutmadan geleceğe emin adımlarla ilerlemeye ve erdemli sendikacılığın gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Belediye ve Kamu çalışanlarımızın sorunlarını biliyor ve çözüm için yoğun uğraş veriyoruz. Yetkili sendika olduğumuz günden bu güne, üye sayımızın büyüklüğüne bakıp yoldan çıkmadık, Yolumuzu yönümüzü ve bakışımızı değiştirmedik. Davamızdan ayrılmadık. Kamu görevlileri adına yeni görevler ve sorumluluklar üstlendik.Tarihi ve sosyolojinin bize yüklediği büyük sorumluluklar vardır. Bu dev sorumluluklar önümüzde duruyor. Biz milletimize ülkemize sadakatimizi ve hizmetimizi hiç terk etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Milliyiz, yerliyiz. Biz milletimize ülkemize ümmete ve insanlığa vefadan hiç vaz geçmedik. Geçmeyeceğiz. Milletimizin birliğinden yanayız” diye konuştu.

Yönetim kurulu

Ahmet Öksüzali’nin yönetim kurulu listesi; Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüzali, Başkan Yardımcısı Naci İkiz, Başkan Yardımcısı Osman Çevik, Başkan Yardımcısı Engin Genç ve Başkan Yardımcısı Aydın Yıldız isimlerinden oluştu.