Valilikten yapılan açıklamada, “17 Temmuz pazartesi günü başlayacak olan başvurular 14 Eylül 2017 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Komisyona başvuruların yapılmasına ilişkin hususlar, 12/07/2017 tarihli ve 30122 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar’da ayrıntılı olarak belirlenmiştir.

Başvurular, Başbakanlık internet sitesi üzerinde oluşturulan https://ohalkomisyonu.basbakanlık.gov.tr internet sitesinde yayınlanan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar tebliğinin 1 ve 2 numaralı ekinde yer alan elektronik ortamda hazırlanan başvuru formu doldurulup alınan çıktının kendisi veya kanuni temsilcisi  ya da vekili tarafından imzalanarak valiliklere, bakanlıklara ve ilgili kurumlara varsa ekleriyle birlikte teslim edilmek suretiyle şahsen veya kanunen yetkili kişiler tarafından yapılacaktır.

Ceza İnfaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler de Ceza İnfaz kurumları aracılığıyla başvuru yapacaklardır.

Belirtilen usul ve esaslara uygun başvurular Valiliğimize “15 Temmuz Camili Mahallesi Resmi Daireler Kampüsü A Blok Kat 3 ADAPAZARI” adresinde alınacaktır” denildi.