Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’ye ziyaretinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ezen’de eşlik etti. Ambulanslarda görev yapan personelle tek tek sohbet eden Öğütlü, dilek ve önerileri dinledi. Gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ambulansları da inceleyen Öğütlü, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Öğütlü: "Bu işin şakası olmaz"

Öğütlü yaptığı açıklamada, "2017 yılı Ekim ayı itibarıyla vaka sayısının 75 bin 522, olay yerinden sağlık kuruluşlarına taşınan vaka sayısının ise 53 bin 285 olduğunu söyledi. 112 Komuta Merkezine gelen 660 bin 487 toplam çağrı sayısının, 583 bin 254’ünün asılsız çağrı olduğunu dile getiren Öğütlü, 112 sağlık hizmetlerinde hayat kurtarmanın zamanla yarışmak anlamına geldiğini, asılsız ihbarların birçok cana mal olabileceğini belirterek bu işin şakası olmaz" dedi.

"Her zaman, her yerde ve her koşulda"

Öğütlü; “Normal şartlarda vakalara ortalama ulaşma hızımız kentselde 8.5, kırsalda 16 dakikadır. 27 Acil Yardım İstasyonu, 54 ambulansımız ile vaka ve  koşulların durumuna göre kullandığımız obez ambulansı, kar paletli ambulans, 4 sedyeli ambulans ve motorsiklet gibi donanımlı araçlarımızla da bize ihtiyaç duyulan her yerdeyiz" ifadelerini kullandı.

Personele teşekkür

Aziz Öğütlü; "Her zaman, her yerde ve her koşulda, gece-gündüz fedakarca çalışan personelimizin 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasını kutluyor, teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.