Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Yıldırım, “Milletlerin geleceği, güvenliği, refahı, maddi ve manevi kalkınmaları genç nesillerin iyi yetişmesine bağlıdır. Bu da en başta anasınıfından yüksek öğrenime kadar eğitimin çeşitli kademelerinde görev yapan öğretmenve hocalarımız eli ile gerçekleşecektir” dedi.

Marifet iltifata tabidir

“Öğretmenlik dünyanın en zor ama en şerefli mesleklerinden biridir” diyen Yıldırım, “Bunun için önce gerekli yatırımı öğretmenlerimize yaparak onları çok vasıflı yetiştirmeliyiz. Onlar her şeyden önce milletimizin inanç ve kültür değerlerini özümsemiş, daha donanımlı ve üretken olmalıdırlar. Yaşadığı topluma rehberlik edecek yüksek düzeyli öğretmen yetiştirmek Milli Eğitim siyasetimizin temelini oluşturmalıdır. Şunu unutmayalım ki, kaliteli nesiller kaliteli öğretmenlerin elinde şekillenir. Günümüzde öğretmen’e ve öğretmenlik mesleğine gereken önemi verdiğimizi ne yazık ki söylenemez” şeklinde konuştu.

Önce öğretmenlerimizin gelir düzeyleri mesleğin onuruna yaraşır bir seviyeye çıkartılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Öğretmenlerimiz geçimlerini kolaylaştırmak için ek iş aramak zorunda bırakılmamalıdır. Öğretmenlerimiz aynı zamanda bir anne babadırlar, çocuklarını büyütüp eğitimlerini rahatça sağlayabilmelidirler. Bütçesinde faizcilere 50 milyar TL ayıran hükümet öğretmenlerimize iyileştirme olarak bunun yüzde 10’unu ayırsa hayırlı bir iş yapmış olur” dedi.