Çelenk Sunma

24 Kasım Pazartesi günü saat 09.00’da milli eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etmeleriyle başlayacak kutlama etkinlikleri, Saat 10.00’da Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek Çelenk Sunma Töreni’yle devam edecek. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve eğitimciler, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koyacak.

AFA’da Program

Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerinde çelenk sunma töreninin hemen ardından Saat 10.30’da AFA Kültür Merkezinde salon programı düzenlenecek. Adapazarı Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda; günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öğretmenlere mesajının okunması, mesleğe yeni başlayan Aday Öğretmenlerin Yemin Töreni, Emekli Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesi ve programı hazırlayan okul öğrencilerinin gösterileri yer alacak. Programın sonunda AFA salonlarında hazırlanan “Öğretmenler Günü” konulu resim ve afiş sergisinin açılışı yapılacak.

Ziyaretler

Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında, 24 Kasım Pazartesi günü Vali Hüseyin Avni Coş, Saat 12.00-13.30 arasında ilimizde bulunan en yaşlı bir bay ve bir bayan öğretmeni evinde ziyaret edecek. Ziyaretler kapsamında ayrıca Saat 14.00’de İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı başkanlığındaki bir heyet, rahatsızlığı bulunan öğretmen Mehmet Fatih Zor’u ziyaret edecek.  Aynı gün saat 15.00’de Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten başkanlığındaki bir heyet de vefat eden Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi Emekli Müdürü Hayri Baysal’ın kabrine ziyarette bulunacak.

Diğer Etkinlikler

21-25 Kasım tarihleri arasında tüm ilkokul, ortaokul ve liselerin öğretmenler günü ile ilgili döviz ve afişlerle süsleneceği etkinlikler kapsamında,vefat eden ve şehit olan öğretmenler için 23 Kasım Pazar Günü Saat 17.30’da Orhan Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak.