Kent Meydanındaki Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı tarafından çelenk bırakılmasının ardından etkinlikler AFA Kültür Merkezi’nde devam etti.

Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını okul müdürü Harun Doğan yaptı. Daha sonra sahneye gelen ve bu yıl göreve başlayan genç öğretmenler yemin etti.

Yemin töreninin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, “Öğretmene değer veren ülkelerin hep ilerde ve yüksekte olduğunu görüyoruz. Değer vermeyen ülkelerin de halini hep beraber izliyoruz. Öğretmenlere tüccar gözüyle de bakmak yanlıştır. Onlar tüccar değildir. Bu iş para işi değil. Ruh işidir gönül işidir. Geçmişten görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlere rahmet, hayatta olanlara da başarılar diliyorum” diye konuştu.

ogretmenler_gunu2.jpg

Vali Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada, “Sakarya’da 10 bin öğretmen bulunuyor ve her biri çok önemli bir görevi üstleniyor. Büyüklerimiz, ilim sahiplerine ve öğretmenlere her zaman değer vermişlerdir. Öğretmenler işte bu yüzden çok değerlidir. Bugün iyi olan ne varsa öğretmenlerin eseridir. Öğretmenlerin hepsini seviyoruz ve onları baş tacı ediyoruz. Valiliğimiz her zaman onların yanındadır” ifadelerini kullandı.

ogretmenler_gunu3.jpg

Yapılan konuşmaların ardından emekli olan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Salih Gör, Perihan Papatya ve Mine Ayhan’a Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından birer teşekkür plaket takdim edildi. Program, öğrencilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hazırladığı şiirler ve oratoryo ile sona erdi. Programın ardından Vali Coş, öğrencilerin hazırladığı 24 Kasım pastasını kesti.

ogretmenler_gunu4.jpg