Yazar Öğretmen Özgür Yılmazer’in altı yıllık çalışmasının ürünü olan kitabı yayın dünyasının otorite kabul ettiği birçok yazardan temiz bir Türkçe kullanılarak kaleme alınan yazı içerikleri, yerel ve milli motifleri, Türk aile yapısının önemli değerlerini ön plana çıkaran özellikleriyle tebrik ve takdir aldı.

Yengeçle Mücadele Çocuk Edebiyatı serisinin ilk kitabı olma özelliğini de taşıyan öykü kitabı için Öğretmen Yazar Özgür Yılmazer’in okul müdürü Tuğba Tunar, ‘Çocukların ve yetişkinlerin kendinden birçok şey bulacağı sürükleyici bir eser” yorumunu yaparken, Türkçe Öğretmeni Tülay Kır Çakmak, “Bu günlüğü okurken, sanki siz de oradaymışsınız gibi yazarı dinleyecek, içine girdiğiniz o güzel aile ortamından hiç çıkmak istemeyeceksiniz.”, Şair Öğretmen Fatih Akar ise “Okuma pasif, yazmak aktif bir eylem olarak girer hayatımıza. Sevgili Özgür Yılmazer bu güzel eseriyle çocuklarımızı, okurken yazmaya özendirecek bir kahramanla buluşturuyor” değerlendirmelerinde bulundular.

Okuyan herkesin çocukluğuna güzel bir yolculuk yaptıran kitabın çocuklarımıza bir ışık olmasını dileyen Öğretmen Yazar Özgür Yılmazer; “Büyük hayalimin küçük başlangıcı olan ilk kitabımı, öncelikle küçük hanım ve küçük beylerin, sonra da tüm kitapseverlerin beğenisine sunuyorum. Altı yıllık emeğimle son halini alan, ilk okuyucum olan güzel eşim Gülçin Erdoğan Yılmazer’in, sadece fikirleriyle değil çizimleriyle de kitabıma güzellik katan değerli dostum Erdinç Eroğlu’nun, değerli müdürüm Tuğba Tunar'ın ve değerli öğretmen arkadaşlarım Fatih Akar ve Tülay Kır Çakmak'ın, Tunç Yayıncılık ve Ahmet Hakan Tunçyıldız’ın ve sevgili öğrencilerimin katkılarıyla yayına hazır hale gelen 'Sevgili Günlük' isimli öykü kitabım, yazar olma yolundaki en değerli adımım. Umuyorum okuyan her bir çocuğa ışık olur” dedi.