Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Adapazarı MYO’da öğrenim gören öğrenciler ile Camili hattında dolmuşçuluk yapan şoförler arasında iddiaya göre ücret verilmemesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma MYO’nun önünde kavgaya dönüştü. Güvenlik görevlilerinin ve vatandaşların araya girmesiyle kavga sonra erdi. Yaşanan olay sonrasında öğrenciler şoförlerden davacı ve şikayetçi oldu.

Öte yandan okulun önünde yaşanan kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olay sonrası okul önündeki durakta bekleyen öğrenciler dolmuşa binmeme eylemi yaptı.

Olayı anlattı

Olay anını gören öğrenci Muaz Berne yaptığı açıklamada, "Arkadaşımla dolmuşa bindik ve kendisi bana dolmuş ücretini uzattı ve ben parayı alıp dolmuşçuya verdim. Arkadaşımın yanına oturdum ve daha sonrasında dolmuşçu ise aranızdan bir kişi parasını vermedi inerken onu uyaracağım diye bir söylentide bulundu. Dolmuştan inerken arkadaşımı sen paranı vermedin demesi üzerine arkadaşım beni yanına çağırdı ve bende biz paramızı verdik dedim. Daha sonrasın da şoför ile arkadaşlarım arasında sözlü bir münakaşa oldu ve biz daha sonrasında okula doğru yürümeye başladık. Dolmuş şoförü arkamızdan korna çalmaya başladı ve arkasından 3-4 tane daha dolmuş geldi. Hiç bir şekilde bir şey demeden arkadaşımı darp etmeye başladılar. Ayırmaya gelen arkadaşımı da aralarına alıp darp etmeye devam ettiler ve bende bir şekilde arkadaşımı aralarından alıp okula götürdüm. Dolmuş şoförleri sözlü tacizlerine devam ederken öğretmenlerimiz geldi durum polis ekiplerine ihbar edilince polis ekipleri hepimizi emniyete götürdü. İfadelerimizi verdi” dedi.

SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık Sarıbıyık ise yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını dile getirdi.

“Bu bizim alın terimizdir”

Dolmuş şoförü Muhammed Akduman ise yaptığı açıklamada, "Öğrenciye sen ücretini ödemedin dedim. Öğrenci de ben ücretimi arkadaşıma verdim o size iletti dedikten sonra, verdiysen vermişsindir sorun değil dedim. Arkadaşı ise 2 TL’den ne olacak diye tepki gösterdi. Ben de biz sabahtan akşama kadar çalışarak evimize ekmek götürüyoruz bu bizim alın terimizdir diye söyledim. Daha sonrasında bana ses yükseltmeye başladılar, ben de parayı verip vermediklerini teyit etmek için görüntüleri izletmek istedim ve durağa davet ettim. Öğrenciler ise biri aracın sağ kapısına diğeri ise sol kapısına geçti, ben araçtan indiğim anda bana vurdu" şeklinde konuştu.