Sakarya Üniversitesi’nin son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdiğine işaret eden Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bunların sonucunda da yükseköğretimde kalite alanında birçok ödül aldıklarını söyledi.
Dünyada yükseköğretimde artık öğrencinin mezun olduğunda topluma ne kadar değer katabildiğinin öne çıktığını ifade eden Elmas, “Öğrencilerin girişi, okuma biçimi, mezuniyet sonrasında iş bulması gibi konular artık işin merkezinde olmaya başladı. Üniversite olarak genel felsefemiz, eğitimin sadece sınıf içinde değil, sınıf dışında da oluşturulacak çalışma alanları aracılığıyla devam etmesi. Bir kurum, program, akreditasyon ve kurumsal mükemmellik konularında dünyadaki gelişmelere ve değişime ayak uydurabiliyorsa, bu kurumun mükemmelliğini gösterir. Aldığımız Avrupa Kalite Ödülü de bize bunu yansıtıyor” diye konuştu. Hedeflerinin, öğrencilerin mesleklerinin temelini çok iyi bilerek, seçimli derslerle, grup çalışmalarıyla, projelerle, kulüplerle ve diğer faaliyetlerle dünyaya açık olarak yetişmeleri olduğunu dile getiren Elmas, dünya eğitiminin de bu yöne doğru hızla ilerlediğini ve değişimin özünün de bu olduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi’nin yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yapılan sıralamalarda da sürekli yükseldiğine dikkat çeken Elmas, şöyle devam etti: “Üniversitemiz bu konuda önemli bir atak içinde. Yapılan çalışmalar öğrenciye yansımıyorsa bunların hiçbir anlamı yok. Gençleri anlamadan, gençlerin dilinden konuşmadan onları yönlendiremeyiz. Bizim felsefemizin özünde de bu var. Gençler bugün bilgiye dijital olarak anında ulaşabiliyorsa, biz de bu kanallardan öğrenciye ulaşmak zorundayız. Üniversitemizde eski tip anlatımcı eğitim sistemini artık kaldırdık. Öğrencinin katılımını, desteğini ve öğrencinin konulara kafa yormasını istiyoruz. Öğrenciyi bilişime, değişime açık, dünyaya açık yetiştirmek istiyoruz.” Öğrencinin yönetime daha aktif katılımını sağlamak amacıyla bir öğrenci senatosu kurmak istediklerini aktaran Elmas, senatonun öğrenci konseyinden, kulüplerden ve bölümlerinde başarılı öğrencilerden seçilen yaklaşık 30 kişiden oluşacağını ifade etti.

Rektör Elmas, yaklaşık 2 saat süren toplantının devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı.