Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 5 oturumundan ilki olan Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da yapıldı. Öğrenciler istedikleri üniversiteye girebilmek için sınav salonlarında, aileleri ise aşırı sıcaklardan dolayı dışarıda ter döktü. Kimi veliler çocuklarına manevi destek için Kur’an-ı Kerim okurken, bazı veliler ise çocuklarının sınavdan çıkmasını beklerken el işi yaptı. 30 dereceyi aşan sıcak dolayısıyla ağaç gölgelerini dolduran veliler, sınav bitene kadar yeşil alanla gölgeyi fırsat bilerek uyudu.
Kızını sınavdan çıkmasını bekleyen İsmail Yasa, “Öğrencilerin heyecanı tabi ki velilerde de var. Sabırla bekliyoruz. Öğrenciler içeride sınav veriyor, veliler de dışarıda sıcaktan sınav veriyor” dedi.

Saat 10.00’da başlayan sınav tek oturumda 135 dakika sürdü. Tarih, coğrafya 2, felsefe ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular cevaplandıran öğrencilerin kimisi sınavı kolay bulurken, kimisi de beklendiğinden zor geçtiğini söyledi.
Adaylar yarın LYS-1 matematik, 25 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil, 26 Haziran Pazar günü ise LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavına girecek.