Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeni öğrencilerle birlikte 87 bine ulaşan üniversitede öğrencilerin barınma konusu ve apart dairelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Üniversite öğrencilerinin barınma konusuyla ilgili özel bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Elmas, “Bizim barınma konusunda net fikrimiz şu, öğrencilerin bir arada kalmasını istiyoruz. 1-2 kişilik evlerde kalınmasının akademik olarak öğrencilerin gelişimi açısından apart dairelerdeki yapılaşmanın kesinlikle doğru olmadığını düşünüyoruz. Özellikle yeni gelen öğrencilerimizin bir arada kalmalarını, birbirleriyle etkileşim halinde olmalarını, ortak mekanları kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Apart tipi tek kişi yapılaşmanın çok büyük zararı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Apart daireler konusunda üniversite olarak yatırımcılara rol model çağrısında bulunan Elmas, “Binlerce apart daire yapıldı, bunlardan 4-5 apartman bir ada içerisinde yapılabilir, giriş çıkışları otokontrol altına alınabilir, ortak yemekhane, kütüphane ve ders çalışma alanları olabilir. Bunlar bu şekilde dönüştürülebilir. Bunun çok hayati bir konu olduğunu düşünüyoruz. Öğrenci gün içerisinde nerelerde bulunuyorsa oraların buna yönelik ortamlar olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.