SEDAŞ, “Projesi İyi Olan Kazansın” sloganıyla sürdürülebilir hale getirdiği, “3.Proje Fikri Yarışması” kapsamında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek, SEDAŞ insan kaynakları süreçleri, SCADA Projesi, OSOS Projesi ve SAP WFM Projesi, GİS entegrasyonu ve elektrik dağıtım sektöründe yeni teknolojilerden, öğrencileri gelecekte istihdama yönelik izleyecekleri adımların püf noktalarına kadar geniş bir çerçevede bilgilendirdi.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen panele, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk, Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi, İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik, Bakım Yönetimi Müdürü Murat Özdil, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Şebeke Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan, İnsan Kaynakları İşe Alım ve Ücret Yönetimi Sorumlusu Demet Çap, Acil Hizmetler Sorumlusu İlyas Volkan Turan, Dengeleme Sorumlusu Ender Altınışık ve Teknik Kayıp Uzmanı Gizem Madenci katıldı.

Ödüllü proje yarışması

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan panelde, SEDAŞ’ın elektrik dağıtım sektöründe faaliyet alanını kapsayan 4 İlde yer alan Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Düzce Üniversitesi (DÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencilerinin proje fikirleri ile katılabilecekleri ve bu yıl üçüncüsü yapılan proje fikri yarışmasına sedas.com web sayfasından öğrencilerin başvuru yapabildikleri bilgisi verildi ve yarışma son başvuru tarihinin 23 Mart 2018 olduğu öğrencilere bildirildi.

SEDAŞ yöneticilerinin şirketin deneyim ve uzmanlığını aktardığı panel, SAÜ’lü öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 300 öğrencinin katılım sağladığı panel soru ve yorumlarla daha da zenginleşti ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin SEDAŞ’ı, Akkök Holding ve Cez Group’u daha yakından tanımaları için de fırsat yarattı. SEDAŞ’ta kariyer planlayan öğrenciler, yöneticiler tarafından ayrıca bilgilendirildi.