Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte konuşan Veteriner Hekim Zekeriya Tütüncü, öğrencilerden hayvanlarını sokaklara terk etmemelerini istedi. Adapazarı Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlara yönelik ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını ve sokak hayvanlarını önemsediklerini kaydeden Tütüncü, “Sahipsiz hayvanların bakımı, barınması ve tedavisi için elimizden gelen her imkanı sunuyoruz. Onların söyleyemeyen dili ve çaresizce yardım edin bakışlarına çare olmaya çalışıyoruz” dedi.

Adapazarı Belediyesi olarak Türkiye’de örnek olabilecek sayılı bir hayvan barınağına sahip olduklarını ifade eden Tütüncü, "Sahipsiz sokak hayvanlarını koruma altına aldık. Onların her türlü bakım ve tedavilerini yapıyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Hayvan sahiplerinin hayvanlarını sokağa terk etmemelerini özellikle rica ediyoruz. Burada bakımını yaptığımız hayvanları istedikleri takdirde hayvan severlere sağlıklı bir şekilde sahiplendirme yöntemiyle verebiliyoruz” diye konuştu.

Karşılıklı soru ve cevaplarla devam eden eğitim seminerinin sonunda çocuklar, Veteriner Hekim  Zekeriya Tütüncü’yle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.