Mehmet Zorlu İlkokulundan başlayan ve yaklaşık 2 km süren yürüyüşe Mehmet Zorlu İlkokulu Müdürü Murat Maçal, Okullarda Trafik Eğitimi veren Polis Memuru Murat Ünal, Sakarya Trafik Denetlemede görev yapan Trafik Polisleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılını yaya önceliği yılı ilan etmişti.  

Mehmet Zorlu İlkokulu Trafik Kulübü öğrencileri de bu konuda duyarlılığı arttırmak ve farkındalık yaratmak için yürüyüş boyunca broşür dağıtarak, sürücü ve yayaları uyardılar. Öğrencilerin etkinlik boyunca neşeli tavırları görülmeye değerdi.

Okul Müdürü Murat Maçal yürüyüşle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Birey olarak hepimizin trafiğin birer parçası olduğumuzu hatırlatmak ve bu hassas konuya vatandaşlarımızın dikkatini çekmek için okulumuz Trafik Kulübüyle Trafik Haftası dolayısıyla Sakarya İl Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte organize olarak Trafikte Farkındalık yürüyüşü yaptık. Çocuklarımız etkinlikte yaya önceliği bilincinin oluşması için broşür dağıttılar. Bizler okulu hayata hazırlanış değil, hayatın ta kendisi olarak görüyoruz. Onları yaşamın içinde geleceğe hazırlıyoruz. Bu vesileyle Trafik Emniyeti ve Güvenliği adına görevlerini layıkıyla yapan tüm emniyet teşkilatımızın Trafik Haftası’nı kutlarız” dedi.