AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in öğrenci velisi olduğu Atatürk İlkokulu 3-İ sınıfı öğrencileri “Yönetim Birimlerini Tanıyorum” konulu ders ünitelerini, Başkan Mutlu Işıksu’ya sordukları sorularla uygulamalı olarak işledi. Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda soru-cevap şeklinde geçen ziyarette, Atatürk İlkokulu Müdürü Alper Acar, Müdür Yardımcısı Havva Özhelvacı ve 3-İ Sınıf Öğretmeni Mürüvvet Topu, Başkan Mutlu Işıksu’ya “Hayırlı olsun.”dileklerinde bulundu. Milletvekili Atabek ve Başkan Işıksu öğrencilerin yerel yönetimlerle ilgili merak ettikleri soruları cevapladı.

Hizmet makamı

Öğrencilerin, “Belediye Başkanları nasıl göreve gelir ve kaç yıl görevde kalır?”sorusunu cevaplayan Başkan Işıksu, “Belediye Başkanları seçimle göreve gelirler. 5 yıl görevlerini yaparlar. Eğer halkımız teveccüh gösterirse 5 yıl sonra yine seçimle görevlerine devam ederler.”dedi. Belediyelerin insanlara hizmet etme makamı olduğunu ifade eden Başkan Işıksu, “Belediyeler sizin hayatınızı kolaylaştırmak için vardır. Evinizden çıktıktan sonra çevrenizde gördüğünüz her hizmet belediye hizmetini kapsamaktadır” diye konuştu.

Sıfır atık Ekim’de

Atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili soruya, Ekim ayı gibi ilk olarak Karaman, Korucuk ve 15 Temmuz Camili Mahallesinde “Sıfır Atık” projesini hayata geçireceklerini belirten Başkan Mutlu Işıksu, “Projemizle geri dönüşümü en doğru şekilde değerlendireceğiz.”dedi. Öğrencilerin, ilimizin tarihi ve kültürel yapılarını anlatan bir park talebini Başkan Işıksu, değerlendirmeye alacaklarını söyledi. Öğrencilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti paylaşan Işıksu, “Geleceğimiz sizlersiniz. Evlatlarımızın mutluluğu için her gün biraz daha fazla çalışacağız” dedi.

Atabek’ten kutlama

Program sonunda konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Atatürk İlkokulu öğretmen ve öğrencilerini büyük bir titizlikle hazırlamış oldukları sorular nedeniyle tebrik etti. Atabek, “Sınıfımızın öğrenci velisiyim. Kızım Asude de burada, arkadaşları ile birlikte. Eğitimcilerimizi tebrik ediyorum. Gelecek nesillerimiz, şehrimizin ve ülkemizin daha aydınlık yarınları için hep birlikte çalışıyoruz. Mutlu Başkanımızın eğitim camiamızın her zaman yanında olacağından eminim. İnşallah daha güzel programları da hep birlikte yapacağız.” ifadelerini kullandı.