Karasu Yüksek Meslek Okulu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Karasu’nun Yeni mahalle ile Akkum mevki arasında kalan bölgede çöp topladı.
Yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Karasu sahilinde Karasu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün desteği ile 120 öğrenci yaklaşık iki saat süren temizliğin ardından toplam 300 poşet çöp topladı. Öğrencilerin torbaları pet ve cam şişelerle, naylon poşetlerle, karton atıklar gibi onlarca çeşit çöple doldu.
Karasu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zafer Tatlı, “Sahiller bulundukları şehirlerin hazinesidir. Buraların temiz tutulması ve iyi gösterilmesi gerekiyor. Karasu sahili de zaman zaman atıklarla bilinçsizce kirletiliyor. Öğrencilerimizle birlikte sembolik olarak sahili temizledik” dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da, “Bize emanet edilen bu doğayı en güzel şekilde koruyarak yeni nesillere teslim etmemiz gerekiyor. Belediyemiz ile Karasu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri el ele vererek sahilde temizlik çalışması yaptık. Toplanan çöpleri geri dönüşüme kazandıracağız” diye konuştu. /Kadir KARAKAŞ