Sakarya’da Fatih Projesi kapsamında pilot il seçilen üç okuldan biri olan Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle, öğrencilere tablet bilgisayarları Vali Mustafa Büyük tarafından teslim edildi.

Adapazarı Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen tablet dağıtımı törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Mustafa Büyük, tablet dağıtımında yaptığı konuşmada, “Pilot okulumuzda akıllı tahtaları ve tabletleri öğretmen ve öğrencilerimize dağıttık. Ben bilgisayara oturdum mu sabaha kadar inceliyorum. Geleceğimizin gençleri bize bu bilgisayarları öğretecek durumdalar. Bu tabletler öğrencilerimize derslerinde çok faydalı olacak. Çok güzel bir hizmet. Başarılar diliyorum. İnşallah öğrencilerimiz bu tabletler ve akıllı tahtalar sayesinde başarılı olacaklar” dedi.

Sakarya’da toplam 524 adet

Sakarya’da Fatih projesi kapsamında 45 ortaöğretim okuluna 45 adet çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamera, 841 etkileşimli tahta kurulumu yapıldı. Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi, Mithatpaşa Şükrü Ayna Anadolu Lisesi ve Tes-İş Anadolu Lisesi olmak üzere 3 pilot okula öğrenci 31 yedek 381, öğretmenlere 112 olmak üzere toplamda 524 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Tabletlerini Vali Mustafa Büyük’ün elinden alan öğrenciler, Vali Büyük’le birlikte tabletleri inceleme fırsatı buldular./ Tuğçe İNCİ – Remzi ŞİMŞEK