Sakarya Üniversitesi Öğrenci Senatosu Rektörlük Senato Salon’unda toplandı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özmen ve öğrenci temsilcileri katıldı. Toplantıda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve tüm ülkeyi yasa boğan terör saldırıları, eğitim-öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesi, akreditasyon, formasyon, ortak alanların daha efektif kullanımı ile birlik ve beraberlik, ortak paydalarda buluşma gibi konular gündeme getirildi, görüş ve öneriler sunuldu.

Öğrenci senatosunda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversite olarak gayemiz hedefleri olan, değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlerle bir arada çalışabilen, değişime ayak uydurabilecek ve liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmektir. Bilgi çağında, kampüs içi ve kampüs dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını oldukça önemsiyoruz” dedi.
Rektör Elmas, “Yaptığımız işlerde, öğrencilerimizin katkısını önemsiyoruz. Onlarla birlikt
e gelişiyoruz. Bizleri daha iyisi olması için zorlayan bir üniversite gençliğinin olması kalitenin artması anlamına gelir. Bizler de sizlerin önerileri doğrultusunda kampüs içi ve dışı, sınıf içi ve dışı sosyo-kültürel etkinlikler, bu alanların öğrenci eğitim ve öğrenimine uygun hale getirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün çabamız, sizlerin daha donanımlı, daha özgür, daha demokrat, değerlerine sahip çıkan bireyler olmanızı sağlamaktır" dedi.


Öğrenci Senatosu’ndan, 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı bildiri yayımlanması kararlaştırıldı. Yayımlanan bildiri şöyle: 
Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu evrede birlikte var olma savaşı veren bu kutlu vatanın Üniversite gençleri olarak aşağıdaki bildiriyi kamuoyuna sunuyoruz.
15 Temmuz gecesi, kendini çiğnetmek pahasına namusunu çiğnetmeyen şehitlerimizle, bombalara ve kurşunlara göğsünü siper eden gazilerimizle, halkına ateş etmeyi reddederek, onurunu vermek yerine hayatını vermeyi tercih eden vatansever askerimizle, halkını korumak için gözünü kırpmadan mücadele eden polisimizle birlikte bu vatanın geleceği için kalemlerine sarılan ve bilime hizmet eden Sakarya Üniversitesi gençleriyiz.
Bizler darbe karşıtı Sakarya Üniversitesi Öğrenci Senatosu üyeleri olarak tüm darbeler gibi bu darbe girişimini de kınıyor, yönetime el koymaya yeltenen, demokrasimizin kalbi yüce meclisimizi bombalayan ve sivil halka ateş açan darbecilerin yargılanmasını ve hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılmasını istiyoruz.
Bizler Vatan diye derdi olan Türk gençleri olarak “Mesele Vatansa gerisi teferruattır” sözünü şiar edinerek ülkemizin aydınlık geleceği için gayret sarf edeceğimize yüce Türk Milleti önünde şehitlerimize söz veriyoruz.”