Kooperatif Başkanı Halil İbrahim Çepni, 84 nolu 317 esnaftan oluşan şehir içi taksi dolmuş kooparatifini temsilen, büyükşehir belediyesinin yıllık tahsil etmiş olduğu hat kirası bedelinin 2020 yılına ait kısmının alınmaması konusunda yaptıkları girişimlerin gerekli karşılığı bulmadığını dile getirdi.


Pandemi ile birlikte tüm esnaf grupları gibi taksi dolmuş esnafının da zor günler geçirdiğini söyleyen Çepni, “Hastalığın bitmemesi, haftasonu kısıtlamalarının yeniden başlaması, hafta içi 21.00-05.00 arası sokağa çıkma yasakları ve devamında salgının her geçen gün artarak devamı zaten zor durumda olan esnafın sıkıntılarının katlanarak büyümesine sebep olmuştur. Giderlerini karşılayamayan esnafımıza Ağustos ayında yapmış olduğu mazot desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce’ye minnettarız.  Lakin zor durumda ki esnafımızın büyük çoğunluğu 2020 hat kirasını dahi ödeyememiştir. Kaldı ki önümüzdeki 2021 senesinin hat kirasının da bunca olumsuzluğun üstüne zamlı olarak sırtımısa yüklenmesi halimizi perişan edecektir.
Tüm esnafımızın zor günlerinde hem söylemleri hem icraatları ile daima yanımızda olduğunu bildiğimiz sayın büyükşehir belediye başkanımızdan pandemi sürecinde esnafın sırtında ki yükünü bir nebze olsa hafifletmek adına 2021 yılı hat kirasının alınmaması için yardımlarını bekliyoruz” dedi