Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Acartürk Gezer ve yönetimi, Kızılay Sakarya Şubesi’ni ziyaret etti. THK konusunda önemli açıklamalarda bulunan İşgüzar, THK’dan aldıkları payı önümüzdeki yıl genel kurul kararıyla istemeyeceklerini belirtti.

İhtiyacımız yok

Başkan Ahmet İşgüzar tarafından karşılanan MHP kadın kolları Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgiler aldı.  Kurum çalışmaları konusunda bilgiler veren Ahmet İşgüzar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Türk Hava Kurumu (THK) önümüzdeki yıl kurban derilerinden elde edeceği geliri, diğer kurumlarla dağıtmama yönünde genel kurul kararı alacağını belirtti. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna “Biz THK’dan 1 kuruş istemiyoruz” şeklinde yanıtladı.

O payı da istemiyoruz

Kurban derilerinin zorlama yolu ile alınmasının güzel bir davranış olmadığını ifade eden İşgüzar, “İsteyen istediği yere derisini verebilir. Biz THK’dan zaten yüzde 4 pay alıyorduk ama önümüzdeki yıl alacağımız genel kurul kararı ile bu payı da almamayı planlıyoruz. Biz kimsenin ismini kullanmadık, kimse de bizim ismimizi kullanmasın” açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz bayramda 16 bine yakın kurban hissesi aldıklarını belirten İşgüzar, kendilerinin vatandaşa kurban konusunda baskı uygulamadıklarını ifade etti.