Taraf Gazetesi’nde 16 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan “Ölüm üçgeninde kontrgerilla çiftlikleri” başlıklı haberde Düzce-Sapanca-Adapazarı hattında yer alan kimi çiftliklerde, bazı eski TSK ve Emniyet personelinin gençlere silah eğitimi verdiği iddia edilerek, Hürriyet Gazetesi ve Ahmet Hakan’a yönelik saldırılarda bu gençlerin rol oynadığı öne sürülmüştü.

İddiaların asılsız olduğu tespit edildi

Yayınlanan bu haberin ardından Sakarya Valiliği tarafından yapılan incelemede il genelinde bulunan çiftliklerde bu tür bir faaliyetin bulunmadığı ve iddiaların asılsız olduğu tespit edildi. Haberi yapan gazeteye Sakarya 1. Noterliği’nden düzeltme ve cevap yazısı gönderildi.

Konu yargıya taşındı

Ancak yazıyı dikkate almayarak asılsız iddialarıyla kamuoyunu yanılttığı ileri sürülen gazeteye yönelik Sakarya Valiliği bu kez Sakarya 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Dava neticesinde Sakarya 1. Sulh Ceza Hakimliği gazetenin 9. sayfasında yayınlanan haberin düzeltme ve cevap yazısının yayınlanmasına karar verdi. Mahkeme kararının ardından Taraf Gazetesi asılsız iddiaların yer aldığı haberle ilgili cevap ve düzeltme yazısını 4 Aralık 2015 itibariyle birinci sayfasından duyurarak 9. sayfada yayınladı.

Sakarya Valiliğinden açıklama

Sakarya Valiliği tarafından haberde Sakarya ile ilgili bilgilerin tamamen gerçek dışı olduğu belirtilen yazıda, “Sakarya’daki kanun ve nizam hakimiyeti hakkında olumsuz iddialar içeren söz konusu yazı nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için Basın Kanunu uyarınca gönderilen bu cevap ve düzeltme yazısının yayınlanmasını, ayrıca gerçek dışı iş bu haberin bölge halkına vermiş olduğu derin üzüntü ve zarara binaen sorumlular hakkında yasal takibat yürütüleceğini kamuoyuna saygılarımızla bildiririz” denildi./ İHA