Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla,  ilçe belediyelerine devredilen numarataj hizmetleri Adapazarı ilçe sınırları dahilinde bu birim tarafından yürütülecek. Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Adres ve Numaralamaya Ait Yönetmelik’ kapsamında hizmet alanları içerisinde yer alan 83 mahallede, bütün bina, cadde ve sokaklarda adres standardına uygun bir şekilde Ulasal Adres Veri Tabanı  (UAVT) kodları ile eşleştirilerek tüm verilerin güncellenmesi sağlanacak.

Sokak yönlendirme

Numarataj hizmeti ile mahalle adı ve sabit tanıtım numarası, meydan bulvar, cadde, sokak ve küme evlerin adı, sabit tanıtım numarası ile site, blok, mevki adı, dış kapı numarası, iç kapı numarasından oluşan bileşenlerin Ulusal Adres Veri Tabanı sisteminde güncellenmesi sağlanmış olacak. Ayrıca tüm mahallelerde sokak yönlendirme direkleri, sokak tabelaları ve kapı numaraları güncellenmiş olacak.

Adres güncelliği

Başta sağlık, eğitim, güvenlik hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerinde adrese dayalı nüfus kayıt sistemi esas alındığından, adres standardının oluşturulması ve ulusal adres veri tabanında adres güncelliğinin sağlanması vatandaşa büyük kolaylık sağlıyor.

Bilgi hattı 444 5054

Numarataj çalışmaları ile ilgili herhangi bir sorun yaşayanlar, belediyenin  444 50 54 numaralı Çağrı Merkezi’ne ulaşabilecek. Ayrıca, cadde ve sokaklara konumlandırılan levhaların korunması için vatandaşların hassasiyet göstermesi büyük önem arz ediyor.