“Tatilciler Karasu’yu tercih ediyor”

Özellikle denizi, şifalı kumu ve yaklaşık 17 Km kullanılabilen sahili ile tatilcilerin ilgi odağı olan Karasu, her geçen yıl daha çok tanınıyor ve tatilcilerin ilgi odağı oluyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin yoğun geçtiğine vurgu yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “9 günlük tatil cennet ilçemiz Karasu’ya iyi geldi. Esnafımızın yüzü güldü, bizler de gelen misafirlerimizle memnun olduk. Konuklarımızın da memnun ayrılmasını imkânlarımız ölçüsünde sağlamaya çalıştık. Otel ve pansiyonlarımız dolu. Güzel bir sirkülasyon oldu ve tahmin ediyorum çok güzel bir bayram geçirdik” dedi.

“Çok ciddi hareketlilik”

Bayram tatilinin 9 gün olması dolayısıyla deniz turizminde yoğunluk yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Karasu, artık Türkiye’nin sayılı turizm bölgelerinden bir tanesi. Karasu’muzda yaz turizmi ön planda yer alıyor. Özellikle Marmara bölgesinden çok sayıda gelen misafirimiz var. Sadece bayram tatilinde gelen konuklarımızın sayısı 1 Milyonu aştı. İlçemizde çok ciddi hareketlilik yaşadık. Bizler, Karasu Belediyesi olarak hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Daire amirlerimiz ve personellerimiz 9 gün boyunca çalışmalarını titizlikle yürüttüler. 62 Bin kişilik nüfusa hizmet götüren personelimiz ile 1 Milyon misafirimize hizmet vermeye çalıştık. Konuklarımızı mümkün olduğunca buradan memnun göndermek en büyük dileğimizdi onu da gerçekleştirdiğimiz düşüncesindeyim” diye konuştu.

“Rekor seviyede doluluk oranı”

Bu yıl Karasu’nun en kalabalık tarihinin yaşadığını sözlerine ekleyen İspiroğlu; “Gerçekten bayram tatili boyunca önemli ve zorlu bir süreçten geçtik. GSM operatörlerinin bir tanesinden aldığımız kesin sonuca göre bir gün içerisinde ilçemizde 454 bin sinyal alındığı bilgisine ulaştık. Toplamda 3 GSM operatörü olduğunu düşünürsek İlçemizin nüfusunun bayram tatilinde 1 milyonu geçtiğini görüyoruz. Aynı zamanda tatil süresi boyunca ilçemize giriş yapan araç sayısının da 493 bin 821 olduğuna ulaştık. Son yıllarda yaşadığımız en büyük yoğunluğu yaşadık. Turizm yoğunluğumuzu birçok yerel ve ulusal basın da göz önünde bulundurdu. İlçemizin adının böylesine olumlu ve güzel sonuçlarla duyurulması bizleri de mutlu ediyor” dedi.