Nizamder Mühendis Mimar ve Teknik Elemanlar Derneği, 2013 bahar etkinlikleri kapsamında her ay düzenleyeceği Perşembe Konuşmaları’nda Makine Yüksek Mühendisi Ömer Özkan’ı ağırladı.

Nizamder Mimar Sinan Salonundaki etkinlikte Ömer Özkan katılımcılara vizyon sahibi insanlarda olması gereken vasıflar hakkında bilgi verdi.

Ömer Özkan, vizyon sahibi insanlarda entelektüel ve zihinsel birikimin olması gerektiğini belirterek, “Entelektüel ve zihinsel birikimin yanında bunu yorumlayacak analitik ve kavramsal zeka ve bunu güçlü bir mesaja dönüştürmek, topluluk önünde heyecan oluşturacak şekilde ifade edebilme gereklidir” dedi.

Olgun anne babalar, ehil öğretmenler, bilge yöneticiler fark etseler de bahçıvanları taklit ettiklerini belirten Özkan,“Bahçıvanlar ne yapar? Önce zemini hazırlar, sonra eker, sonra sular, sonra sabır gösterir, bakar, gerektiği yerde destek olur, gerektiği yerde budar. Tüm bunları genelleyerek değil, özelleştirerek ve kişiselleştirerek yapmaya dikkat eder. ‘Bugünün kontenjanı bu kadar su, hadi alın bakalım’ demez. Her çiçeğin ihtiyacı olan suyu, her çiçeğin ihtiyacı olan güneşi, ışığı verir, onları uluorta birbirleri ile kıyaslamaz. ‘Ey koskoca kaktüs, yanındaki küçük menekşeye bak da, boyundan, posundan, dikenlerinden utan’ demez” diye konuştu.

İki bölüm halinde gerçekleşen etkinliğin sonunda Ömer Özkan’a takdimi Veteriner hekimler Odası başkanı Mustafa Yıldız plaket takdim etti.