Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek Acarlar Longozu Nilüfer Şenlikleri, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30’da başlıyor. Şenlik kapsamında Karadeniz müziğinin sevilen grubu Karmate bir konser verecek. Şenlikte ayrıca halk oyunları gösterisi, longoz gezisi ve yarışmalar düzenlenecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Acarlar Gölü Longoz Ormanı’nın tanıtımı ve yörenin kültür ve turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla destek verilen Nilüfer Şenlikleri, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30’da Kaynarca Turnalı Köyü’nde doğa yürüyüşü ve longoz gezisi ile başlıyor. Şenlik, saat 20.00’da Başoğlu Köyü’nde Karadeniz müziğinin sevilen gruplarından biri olan Karmate konseri ile devam edecek.  Nilüfer Şenlikleri kapsamında ayrıca halk oyunları gösterileri ve yarışmalar da düzenlenecek.

Şehir merkezinden ücretsiz ulaşım

Acarlar Longozu Nilüfer Şenlikleri’ne şehir merkezinden katılmak isteyen vatandaşlar için yapılan açıklamada, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’da Kent Meydanı’ndan ücretsiz otobüs kaldırılacağı bildirildi.