Son dönemdeki gelişmeler ile birlikte doğal ve insan kaynaklı afetlere hazırlık konusunda Sakarya’da önemli ilerlemeler sağlandığının altını çizen Başkan Toçoğlu, yeni projeler ile afet yönetimine ilişkin teknik altyapının geliştirileceğini ifade etti.

En İleri Teknoloji

Başkan Zeki Toçoğlu, “Daha önce Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki Afet Koordinasyon Merkezlerini incelemiştik. Bu konuda birçok örnek çalışmayı yerinde gördük. Bu açıdan modern bir Afet Koordinasyon Merkezi’nde nelerin bulunması gerektiğini iyi biliyoruz. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Yaşanacak olası bir doğal afet karşısında kriz merkezi olarak kullanılacak, koordinasyonu sağlayacak bir merkez inşa edeceğiz. Merkezin teknolojik altyapısını bu ilkelere göre belirledik. Tüm ihtiyaçlar en ileri teknoloji kullanılarak karşılanacak” diye konuştu.

akom_hizmet1.jpg

Proje Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Afet Koordinasyon Merkezi Projesi ile ilgili detayları da paylaşan Başkan Toçoğlu, “Yerel Seçimler öncesinde de kamuoyu ile paylaşmış, şehrimize yeni bir Afet Koordinasyon Merkezi kazandıracağımızı ifade etmiştik. İnşallah Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanındaki İl Özel İdaresi’nden devraldığımız arazide şehrimizin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’ni inşa edeceğiz. Proje üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Yeni merkezin hastaneye yakın olmasını da önemli bir avantaj olarak değerlendiriyoruz” dedi.

İnsan Odaklılık

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Proje ekibimizin çalışmalarını tamamlamasının ardından merkezimiz ile ilgili tüm detayları kamuoyu ile paylaşacağız. Afet Koordinasyon Merkezi, insan odaklılık konusundaki değişmez tavrımızın da önemli bir tezahürü olacak. İnşallah kısa süre içerisinde projemiz ihalesini gerçekleştirerek, AKOM'u 2015 yılı içinde hizmete alacağız. Afet Koordinasyon Merkezi Sakarya’ya hayırlı olsun.”