Başkan Toçoğlu, gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgiler aldı. Bölgedeki incelemede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak da hazır bulundu.
 
Nehir atıklardan temizleniyor
Başkan Toçoğlu, “Sakarya Nehri yatağında bir çalışma başlattık. Ekiplerimiz nehir çevresinde yapmış olduğu incelemelerde kıyı şeridine atılan hafriyat, evsel ve sanayi atıkları ile nehrin doldurulduğunu tespit etti. Bu kapsamda Sakarya Nehri üzerinde bir proje çalışması başlattık. SASKİ ekiplerimizin projeyi tamamlamalarının hemen ardından çalışmalarımıza başladık. Bölgedeki proje tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanması ile Sakarya Nehri doğal güzelliğine ve akışına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 
8 kilometre uzunluk
Proje kapsamında nehrin kıyısına atılan moloz ve atıkları temizleyerek nehrin yatağını da genişletmiş olacaklarını belirten Toçoğlu, “Çalışmalarımız kapsamında ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında 8 kilometrelik nehir yatağında genişletme çalışması yapıyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla şuanda su akışı olmayan Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışı söz konusu olacak. Vatandaşlarımızdan da Sakarya Nehri kıyısına hiçbir şekilde hafriyat, evsel ve sanayi atıklarını dökmemesi için duyarlılık bekliyoruz” dedi.

 
Genişlik 50 metre
Projedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Sakarya Nehrinin asıl akış yatağına kavuşacağına belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “SASKİ ekiplerimiz Sakarya Nehri içine doldurulan moloz ve atıkları kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkaracağız. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sakarya Nehri asıl yatağına da kavuşmuş olacak. Ayrıca nehir daha düzenli ve hızlı akacak” ifadelerini kullandı.