İl Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın tatbikatı düzenledi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, özellikle hastaların binadan tahliye edilmesi nefes kesti.

İl Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve hastane personelinin katıldığı tatbikatta senaryo gereği hastanede çıkan bir yangın sonrası üst katlardan hastaların tahliyesi ve ambulanslarla başka hastanelere sevki canlandırıldı.

Yangın alarmının çalmasıyla başlayan tatbikatta alarmı duyan hasta yakınları panik içinde dışarı çıkarken, sağlık görevlileri de binayı tahliye etti.  Yangın alarmının üzerinden 1 dakika geçtikten sonra olay yerine itfaiye ekipleri ulaştı. Çevre sakinlerinin de meraklı bakışlarla izlediği olayın tatbikat olduğunu öğrenen herkes rahat bir nefes aldı.

Hastanenin çatı katındaki yaralılar itfaiye merdiveni ile alınırken, alt katlarda mahsur kalanlar ise pencere önüne açılan brandaya atladı. Yaralılara anında müdahale yapılırken yaralılar ambulanslarla diğer hastanelere sevk edildi.

Tatbikatın sonunda ise çıkan bir yangına nasıl müdahale edileceği eğitimi pratik olarak verildi. Hastane Başhekimi Ali Fuat Erdem de yangına müdahale eden isimler arasında yer aldı.

Yapılan tatbikatla ilgili olarak açıklamada bulunan Sakarya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar Değirmenci, “Amacımız, Allah korusun ilimizde oluşabilecek doğal afetlerde vatandaşımıza sunulacak hizmetin daha etkin ve verimli olması. Bu kapsamda hastanemizde önce 2 saatlik bir eğitim verildi ardından da tatbikat başarıyla gerçekleştirildi. Emeği geçen Hastanemizin Başhekimi Ali Fuat Erdem, Hastane Müdürümüz Erkan Yamaç, Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Dursun Arslan, SEAH Sivil Savunma Uzmanı Şengül Köse ve tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.