SOBİFT tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Modern Dünyada Beyin Eğitimi” adlı bir konferansa, [n]beyin internet sitesi yöneticisi ve tıp eğitimcisi Uzm. Dr. Kerem Dündar konuşmacı olarak katıldı.

Beyin gelişiminin ana rahmine düşüldüğü andan itibaren başladığını belirten Dr. Dündar,  “Sinir dokusu ise gelişmeyi dokuzuncu ayın sonuna kadar sürdürüyor. Dünyaya geldiğinde ne iş yapacağını bilmeyen tek organ beyindir. Bütün organlar haldır haldır çalışırken, beyin aslında hiç bir şey yapmıyor. Sadece o güne kadar çılgınca bağlantı yapıyor. Hiçbir bağlantı işe yaramasa da yine de bağlantı yapmayı sürdürüyor” diye konuştu.

“Fonksiyonel bağlantılar beyindeki farkı yaratıyor

Beyin eğitiminin modern dünyadaki şeklini anlatan Dündar, insanın dünyaya hiçbir fonksiyonla gelmediğini ancak bir kapasiteyle geldiğini söyledi. Dündar, “İnsanların arasında ilerleyen yıllarda ortaya çıkan fark, beynin yapısıyla değil, fonksiyonel bağlantıları ne kadar etkili kullandığıyla alakalı oluyor” dedi.

Dündar, konferansın devamında zenginleştirilmiş çevrenin önemi, beynin verdiği tepki, beyindeki önemli olan yazılımlar, hayal gücü, kararsızlık zamanı gibi konular hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Uzm. Dr. Kerem Dündar’a, SOBİFT tarafından hediye takdim edildi.