Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Kasım ayı raporunu açıkladı. Ekipler şehir merkezi ve ilçelerde zehir tacirlerine göz açtırmıyor. Bu kapsamda Kasım ayı içerisinde düzenlenen operasyonlarda 71 kişi yakalanırken 9 kişi de tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Uyuşturucu suçlarından aranması bulunan 9 kişiden 6'sının daha tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda Kasım ayı içerisinde; 595 gram esrar, 2 gram skunk, 3 bin 753 adet uyuşturucu hap, 360 gram sentetik bonzai, 23 adet kök kenevir bitkisi, 13 gram kokain, 76 adet kırmızı yeşil reçeteli ilaç, 402 gram metamfetamin ile 3 tabanca, 23 fişek ve 4 hassas terazi ele geçirildi. Ekiplerce uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 29 bin 200 TL paraya da el konuldu.

Düzenlenen operasyonlarda 59 olay gerçekleştirilirken 71 şahıs yakalandı. Yakalanan 71 kişiden 9 kişi tutuklanırken 8 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan uyuşturucu suçlarından aranması bulunan 9 kişi yakalanırken, 6'sının tutuklanarak cezaevine sevk edildi. / MedyaDetay