Böyle mübarek gün ve gecelerde, milletimizin ve tüm dünya müslümanlarının milli ve manevi duyguların zirveye çıktığının altını çizen Başkan Varol, “İsrâ ve Mi’raç mucizesi, iki cihan güneşi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(SAV)in, Mescid-i Haram’dan alınıp, Mescid-i Aksa’ya ve oradan da semaya yaptığı, mukaddes bir yolculuğu, manevi yükselişi, Huzur-u İlâhi’ye kabul edilişi ve mü’minin miracı olarak ifade edilen namaz ibadetinin de bizlere hediye edilişini ifade etmektedir.
Miracın manevi anlamalarına odaklanarak, şartsız bir teslimiyetle eda ettiğimiz beş vakit namaz ile her daim Allah’ın adını yüceltmekte ve O’nu hayatımızın merkezine yerleştirmekteyiz. Cenab-ı Allah’ı unutmaya yol açan meşguliyetlere karşı, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ile yenilenmek, namazla dirilmek ve hayırlı ümmet müjdesine layık olmak, her birimiz için bir rahmet ve mağfiret vesilesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Miraç Kandilimizi en samimi dileklerimle tebrik ediyor; aziz milletimizin kaynaşmasının artmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu anlamlı gecemiz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu günlere vesile olsun inşaAllah" dedi.